2014. október 22., szerda

Bevezető gondolatok

Forrás: http://www.edudemic.com/internet-minute-infographic/

Ez a blog a 21. században érvényben lévő információbiztonsági kérdésekre fókuszálk, elsősorban a magánszférára és adatvédelemre. Többek között felhívja arra a figyelmet, hogy milyen kockázatok vannak a világhálón való megjelenés során, és hogyan kell védekezni a különféle veszélyek ellen. Ezzel a témával kapcsolatban írtam már szakdolgozatot, és úgy vélem, érdemes lehet, ha a nagyközönség számára is közzé teszek hasznos információkat újabb és újabb bejegyzésekkel.

Szó lesz még az iskolai erőszakról, sextingről, cyberbullyingről és sok más virtuális világban történő negatív magatartási formákról is, amik napjaink súlyos problémáját jelentik, és az internet térhódítása következtében felerősödtek. Mindezek a jelenségek egyre nagyobb jelentőséget kapnak a mi világunkban, akár tudjuk róluk, akár nem, hiszen manapság a legmodernebb számítástechnikai eszközök használata nagy divatnak örvend elsősorban a fiatalok körében, és a digitális világ észrevétlenül beférkőzött mindannyiunk életébe. A blogbejegyzések írása közben arra törekszem, hogy minél aktuálisabb és minél érdekesebb infók kerüljenek napvilágra és az interneten fellelhető cikkekre is fogok hivatkozni, hogy növeljem a hitelességet.

Azért indítottam ezt a blogot, mert érdekesnek találom a témát és az a célom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az ilyen veszélyekre, egyéb újdonságokra, hogy körültekintőbbek legyenek a saját adataik, illetve fotóik megosztásánál, és megoldást, tanácsokat nyújtsak a problémákra. Úgy vélem, ez a blog bárkihez szólhat, aki aktívan tevékenykedik az interneten. Remélem, az írásaimat hasznosnak fogják találni, és minél kevesebb káresemény következik be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése